Brandsläckare för alla

Brandsläckare för alla
Det finns ju ingen regel som säger att det bara är proffs som får använda vår Brandsläckare DSPA-5. Jag har alltid en liggandes i bilen utifall att olyckan ska vara framme. Även mina kollegor har varsin, vilket kan vara otroligt bra om man råkar se en brand när vi är ute och gör servicejobb eller är på besök någonstans.
Efter ett samtal med Stegcentralen på skyddsmässan där vi pratade om användandet av brandsläckaren DSPA-5 i andra sammanhang än i brandkåren så var vi alla eniga; alla borde ha en nära tillhands, så fort man bor en bit ifrån brandstationen. Om hela familjen sover på övervåningen och det tar fyr på bottenvåningen så är det bara att kasta ner brandsläckaren för trappan och stänga till, så har man redan så gjort en mycket bra insats i att sänka temperaturen och köpa tid till utrymning . Inte skulle man starta upp pulversläckaren och ha den framför sig och gå rakt ner i branden, riskera att brandgaserna flyr upp till övervåningen där alla andra är. Nej, nu kommer iaf jag att montera en DSPA-5 hemma i ett väggfäste, vad kommer du att göra?

20120920-235333.jpg

Kontakt

Distributör:
Flameguard Sverige
Vintervägen 2B
135 40 Tyresö

tfn: 08-712 52 00
mob: 0739 40 00 90

www.flameguard.se

Återförsäljare:

Återförsäljare

Socialt